Těhotenství je radostná cesta - plná vzrušení a obav. Během ní se mění nutriční požadavky těla i chutě na určité potraviny a nápoje. Mezi nezbytnosti by však vždy měla patřit limetka. Vymačkejte ji a ulevte si od běžných těhotenských potíží!
Ovoce je bohatým zdrojem životně důležitých vitaminů a minerálů a tvoří nedílnou součást těhotenské stravy. Existují však určité ovocné druhy, které jsou oproti těm ostatním zdravější. Jednou takovou položkou je limetka. Když ji odšťavníte, můžete se těžit hned z několika výhod.
Zdroj vitaminu C
Těhotné ženy často trpí nedostatkem vitaminu C. Citrusové plody, jako jsou právě limetky, patří k vynikajícím zdrojům tohoto vitaminu, proto pravidelný příjem limetkové šťávy posiluje imunitu a snižuje potřebu vitaminových doplňků.
Úleva od zácpy a zažívacích potíží
Zácpa a zažívací potíže jsou nedílnou součástí těhotenství. Naštěstí limetková šťáva kontroluje podrážděný pohyb střev a tím předchází stavům, jako je zácpa a průjem. Pravidelný přísun tohoto zázraku také udržuje tělo hydratované.
Mocný antioxidant
Obsah vitaminu C v limetkách dělá z tohoto ovoce silný antioxidant a úklidový prostředek proti toxinům a volným radikálům. Co se týče přínosu pro nenarozené dítě, tak i tady jsou pozitiva nepřehlédnutelná. Vápník a draslík pomáhají budovat kosti plodu a usnadňují rozvoj mozkových a nervových buněk miminka.
Léčba vysokého krevního tlaku
Vysoký krevní tlak diagnostikovaný v těhotenství nepatří mezi dobré zprávy. Ten chronický může vést k preeklampsii, život ohrožující podmínce, která se spojuje s předčasnými porody. Dobrou zprávou je, že limetková šťáva krevní tlak snižuje a udržuje matku i plod v bezpečí. Stačí do vody vymačkat půl limetky a tento nápoj vypít každý třetí den. To krevní tlak normalizuje.
Lék na oteklé nohy
Edém není zdravý a ani pěkný! Oteklé nohy jsou navíc bolestivé a těžkopádné. I v tomto případě však existuje lék, a tím je právě limetková šťáva. Čajová lžička přimíchaná do sklenice vlažné vody nastávajícím maminkám prospívá!
Další výhody
Pravidelný příjem limetkové šťávy během těhotenství zabraňuje různým stavům souvisejícím s těhotenstvím, jako je pálení žáhy a nadýmání. Rovněž usnadňuje správné vstřebávání železa, čímž se zabraňuje anémii. Tak do dna!
Zdroj: www.pregnancytips.com, www.eatthis.com
Sledujte nás na sociálních sítích: