Faktem, že je paprika zdravá a plná vitaminů, vás asi nepřekvapíme. Ale že vám pomůže s otravným tukem na břiše, je pro mnohé z vás určitě novinka! Povíme, jak je to možné, a navíc přidáme báječně osvěžující recept na horké letní dny právě z papriky.
No není to praktické, když naše oblíbená jídla jsou zároveň více než přátelská k naší postavě? Jako například perfektní jídlo na léto, a navíc velmi chutné – studená papriková polévka.
Proč po paprice hubneme
Červená paprika, kterou jsme také použili v našem receptu, je doslova požírač tuku. Proč? Paprika obsahuje velké množství vitaminu C, a sice 140 mg na 100 g, který pomáhá tělu s produkcí důležitého hormonu noradrenalinu. A právě noradrenalin je ten zázrak, který uvolňuje tuk v buňkách. Výsledkem tedy je, že naše tělo pro získání energie dokáže rychleji sáhnout po uloženém tuku. A proto tuk na břiše mizí! A pokud to ještě podpoříte cvičením, pak máte o vosí pas brzy postaráno.
Studená papriková polévka
Potřebujete:
-
2 červené, 2 žluté a 1 zelenou papriku
- 2 zralá rajčata
- 1 cibule
- 100 ml olivového oleje
- 250 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce jablečného octa
- špetka cukru
- sůl
- pepř
- Tabasco
- koriandr
Postup:
Papriky důkladně omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostky. Oloupejte cibuli a spolu s celerem také nakrájejte. Všechno smíchejte a uložte do chladu.
Oloupejte česnek a nakrájejte. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a spolu s česnekem, octem, olivovým olejem a paprikovou směsí rozmixujte. Vzniklé pyré dochuťte pepřem, solí a špetkou cukru a přidejte trochu Tabasca. Nakonec postavte asi na hodinu do lednice.
Vychladlé pyré servírujte ve studených skleničkách ozdobené zeleninou a krutonky. Komu nevadí, může ozdobit i troškou koriandru.
Sledujte nás na sociálních sítích: