Plněné papriky s mletým masem jsou klasikou, kterou milují dospělí i děti. A navíc je připravíte opravdu rychle. Ukážeme vám ten nejlepší recept!
Plněné papriky jsou extrémně univerzální. Ať už vegetariánské nebo klasické s mletým masem a rýží – každý si najde svoji oblíbenou variantu. Někdy gratinované mozarellou, někdy fetou, někdy rozdělené na dvě poloviny, někdy vyhloubené s čepicemi, někdy s rajčatovou omáčkou a kapary, někdy doprovázené čerstvou cuketou, květákem nebo brokolicí, někdy podávané s kuskusem nebo rýží. Existuje mnoho nápadů na pokrmy z plněných paprik.
Recept na plněné papriky s mletým masem
V našem receptu vyhloubíme barevné papriky podle výběru a naplníme je množstvím cibule, česneku, mletého masa a vařené rýže. Do náplně také přidáme čerstvé vejce. Na dochucení připravíme jemnou rajčatovou omáčku na bázi zeleninového vývaru a rajčatové pasty. Plněné papriky se pak podávají s omáčkou na lůžku rýže. Alternativně můžete také použít kuskus.
Pokud chcete, položte na každou papriku jeden nebo dva plátky mozzarelly. Sýr se během dušení v troubě rozpustí a udělá nádhernou sýrovou kůrku. Velmi chutná alternativa je také rozdrobit sýr feta a přimíchat ho do náplně. To dává klasice nové chutě.
Ingredience pro 4 osoby
1 cibule
1 stroužek česneku
500 g mletého masa
100 g rýže (vařené)
1 vejce, sůl, pepř
mletá paprika
8 paprik (dle vlastního výběru)
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
500 ml zeleninového vývaru
1 rajčatový protlak (cca 70g)
cukr
Postup
1 Cibuli oloupeme a nakrájíme, oloupeme a nakrájíme česnek. Hněteme cibuli a česnek s mletým masem a vařenou rýží. Přidáme vejce. Dochutíme paprikovým práškem, solí a pepřem.
2 Předehřejeme troubu na 220 stupňů.
3 Papriky vyčistíme a naplníme je mletou masovou hmotou. Zbývající mleté maso zpracujte na masové kuličky.
4 Zahřejte máslo na pánvi a vmíchejte mouku. Oglazujte zeleninovým vývarem, vmíchejte rajčatovou pastu a omáčku ochuťte pepřem, solí a cukrem.
5 Plněné papriky a masové kuličky spolu s omáčkou vložte do pekáčku a nechte je dusit v troubě po dobu 20 až 30 minut (v závislosti na velikosti). Podávejte s rýží.
Zdroj: essen und trinken
Sledujte nás na sociálních sítích: