Prostreno.cz

Úspěch diety tkví v jejím správném načasování

Někdo vám poradil, jak rapidně zhubnout, a vy se tím chcete inspirovat? S ohledem na vaše zdraví to není nejlepší nápad. Popřemýšlejte také nad tím, jestli je teď na dietu vůbec správný čas.

Tak! Dnes je ten den, který jste si stanovili pro oficiální začátek hubnutí. Překypujete nadšením a hodláte do toho pořádně šlápnout, aby se výsledky dostavily co nejdříve. Ještě dřív, než vyrazíte do obchodu pro nízkokalorické potraviny a připravíte si věci do posilovny, je ale třeba zvážit pár věcí. Opravdu v tomhle máte jasno?

Správné načasování je základ úspěchu

Ano, už se pomalu vidíte, jak oblékáte ty nové sexy plavky menší velikosti. Mít motivaci, ať už je jakákoli, je samozřejmě v pořádku. Jenže jen na ní štíhlé křivky nestojí. Možná jste čerstvě po rozchodu a nenacházíte se v tom správném rozpoložení. Třeba je to v práci momentálně dost hektické a vracíte se z ní stále později. Hubnutí vyžaduje pravidelnost, prostor, pozornost i přípravu. Pokud už teď míváte pocit, že je toho na vás nějak moc a nedokážete si pro sebe najít dostatek času, bude velmi náročné zaměřit se na své cíle a dosáhnout pokroku. Jste si načasováním skutečně jistí?

Vlastní cesta je ta nejlepší

To, že vaše kamarádka shodila tři kila za týden, ještě neznamená, že vám se její způsob osvědčí. Jinými slovy – co funguje u jednoho, nemusí být pro druhého ani trochu vhodné. Před zahájením redukčního režimu se raději poraďte se svým lékařem. Zvláště důležité je to při nějakém diagnostikovaném zdravotním stavu i užívání léků. Myslete na své zdraví a důvěřujte individuálním doporučením, které maximalizují efektivitu a minimalizují rizika.

Klíčová otázka vyváženosti

Diety, které vybízejí k vyřazení nebo výraznému omezení celých skupin potravin či makroživin, jako jsou kupříkladu sacharidy, bývají nevyvážené a pro regulaci hmotnosti nenabízejí dlouhodobé řešení. Navíc kvůli nim můžete trpět nutričními nedostatky. Zmapujte si tedy váš zeštíhlující plán důkladně, zodpovědný přístup je tady naprosto zásadní.

Zdroj: www.bbcgoodfood.com/howto/guide/things-you-should-consider-starting-diet





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba