Prostreno.cz

Náhled pod pokličku melounové diety

Jestli vás zajímá, kolik kilogramů se melounovou dietou můžete shodit, tak věřte, že jde o naprosté minimum, protože tenhle režim je spíše tělesnou očistou. Navíc má určitá rizika.

Během parného léta si na melounu pochutná rád asi každý. Nejenže je sladký, ale i příjemně osvěžující, což při vysokých teplotách přijde vhod. A kdyby se tím ještě hublo, to by teprve byla paráda!

Žádné divy se nekonají

Melounová dieta opravdu existuje. Slibuje úbytek hned několika kilogramů v rekordně krátkém čase a prakticky nevyžaduje žádné extra úsilí. Během její první fáze hubnoucí jedí pouze meloun, ve druhé pozvolna přidávají i další odlehčené potraviny. Po ukončení redukčního režimu následuje návrat k běžné stravě. „Na rozdíl od těch ostatních metod nevyžaduje radikální změny životního stylu a její krátká doba slibuje realistický a dosažitelný cíl,“ vysvětluje oblíbenost melounové diety americká registrovaná výživová poradkyně Jessica Marcus. Velké zázraky ale raději nečekejte, ať nejste zbytečně zklamaní.

Úklid? Ano. Zeštíhlení? Kéž by!

„Ve skutečnosti je spíše očistou, která se opírá o to, že meloun obsahuje více než 90 procent vody, přičemž má nízký obsah kalorií a poskytuje i nějaké vitaminy a minerály,“ uvádí jmenovaná poradkyně. Na kouzelné zmizení tukových zásob tedy pravděpodobně nedojde. A co víc – místo menší velikosti kalhot vás mohou potkat spíše jisté komplikace.

Nutriční nedostatky ničemu nepomohou

Jak říká Jessica Marcus, omezující povaha melounové diety její příznivce zanechává bez jakéhokoli zdroje bílkovin a tuku – a to je špatně. Z tohoto důvodu ji prý nemůže doporučit nikomu se zdravotním stavem vyžadujícím speciální stravování ani osobám s oslabenou funkcí. „Studie za studií ukazují, že tyto bleskové diety, které se drží maximálně pět dní, stejně nefungují a nepřinášejí žádná trvalá řešení. Jakmile jejich období skončí, lidé se zase ocitnou u svých starých návyků a na váze naopak přiberou,“ dodává expertka. Na melounu si v létě klidně smlsněte, ale vnímejte ho spíše jako sladké občerstvení, nikoli zaručený prostředek k vylepšení křivek.

Zdroj: www.healthline.com/health/diet-weight-loss/watermelon-diet-fact-or-fiction#risks-of-the-diet





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat