Prostreno.cz

Hubnutí má příznivý dopad na kvalitu sexu

S nadváhou přichází spousta potíží, a nejen těch zdravotních, ale i sexuálních. Vždyť způsobuje únavu, omezuje krevní cirkulaci a brání v dosažení orgasmu. Lékem je pochopitelně hubnutí, které může tyto problémy napravit.

Když přijde řeč na kvalitní sex, většinou zazní i tři hlavní faktory, od kterých se uspokojení odvíjí -emocionální pohoda, hormonální rovnováha a partnerská komunikace. Ale co třeba taková tělesná váha? I ta má intimitu ve svých rukou, jen se na to tolik neupozorňuje.

Kila navíc kradou sílu

Tělesná hmotnost má přímý dopad na fyzickou kondici i úroveň energie (1), takže může výrazně ovlivnit i dění v ložnici. Je prokázáno (2), že ženy s nadváhou se milování oddávají méně často, protože se nejenže cítí nekomfortně, stěžují si také na vyčerpání a nízké libido. To pochopitelně zvyšuje napětí ve vztahu, protože pokud jeden partner investuje do snažení více než druhý, objevuje se frustrace a nespokojenost. A pak jsou situace, kdy to v posteli nejde ani jednomu.

Krev musí proudit!

„S nadváhou souvisejí i zdravotní stavy, jako je vysoký cholesterol, inzulinová rezistence a diabetes druhého typu. Mohou způsobit uzavření malých tepen v penisu, zejména když se začnou tvořit tukové usazeniny ucpávající cévy, což končí erektilní dysfunkce nebo impotencí,“ vysvětluje americký lékař Andrew McCollough (3). Ovšem podobně to funguje i na druhé straně barikády. „Začínáme vidět, že šířka krevních cév vedoucích ke klitorisu, což je oblast vagíny nejvíce spojená se sexuální reakcí, je ovlivněna podobnými blokádami, které omezují průtok krve do penisu,“ dodává jmenovaný odborník.

Orgasmus? Nech si zdát

Snížená krevní cirkulace způsobená nadbytkem tuku má i další negativum – brání adekvátnímu prokrvení genitálií, což je nezbytné pro sexuální stimulaci a dosažení orgasmu (4). I z tohoto důvodu je hubnutí velkým posilovačem milostného života. Investice do zdravého životního stylu se eroticky vážně vyplatí.

Zdroje: (1) www.radiancehospitals.org/why-does-person-get-fatigued-due-to-bodyweight/, (2) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(19)31504-8/fulltext, (3) www.webmd.com/sex-relationships/features/sex-and-weight, (4) www.medicinenet.com/does_body_weight_matter_in_sex/article.htm





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba