Tento recept na řecký jogurtový koláč vás nadchne. Nejenže chutná nebesky a je až neskutečně šťavnatý, ale také se vám hned neusadí na bocích.
Zatímco v zimě si klidně dáme hutný koláč s tvarohem, v létě se více zajímáme o to, jak vypadáme v plavkách. Takže v létě pečeme lehké koláče s ovocem, které jsou sice vynikající, ale každý kousek se bohužel připisuje okamžitě nejen na kalorické konto, ale hlavně na boky. Výjimkou proto může být náš recept na tento úžasně chutný a neskutečně vlhký jogurtový koláč, na který nepotřebujete žádné máslo ani mouku.
Šťavnatý koláč z řeckého jogurtu bez mouky a másla
Ingredience
4 vejce
70 gramů xylitolu nebo jiné náhražky cukru
350 gramů řeckého jogurtu
40 gramů pudinkového prášku
kůra z velkého bio citronu
vanilkový lusk
1 lžička prášku do pečiva s vinným kamenem
Příprava
1 Nejprve si předehřejte troubu na 170 stupňů. Potom vyložte čtvercovou formu na pečení pečicím papírem, aby se vám později hrany a dno koláče nepřilepily.
2 Nejdříve si oddělte žloutky a bílky u vajec. Z bílku potom ušlehejte nadýchaný sníh a žloutek vyšlehejte s xylitolem do pěny.
3 Do žloutkové směsi přidejte po částech jogurt, vanilku a citronovou kůru.
4 Potom ve vedlejší misce smíchejte prášek do pečiva s pudinkovým práškem a přimíchejte do žloutkové směsi s jogurtem. Nakonec opatrně stěrkou vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
5 Pečte asi 30 minut (jestli je hotový, otestuje špejlí!). Po upečení nechte lehce vychladnout a na závěr posypte moučkovým cukrem.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-rezept-joghurtkuchen-ohne-mehl-butter
Sledujte nás na sociálních sítích: