Špagety, makarony, nudle. Nedáte na ně dopustit? Ani se nedivíme, vždyť těstoviny všeobecně patří mezi vyhledávané pokrmy Čechů. Pokud je milujete, budou pro vás tyto recepty opravdovou výzvou. Takhle je totiž vaří na jihu!
Léto je ještě daleko a dovolená v nedohlednu. Stýská se vám po jižanských chutích? Připomeňte si je, vždyť vám nic nebrání! Na jakou dobrotu to dnes vidíte?
Makarony s rajčaty
Suroviny:
- 200 gramů makaronů
- 400 gramů rajčat
- 20 gramů cibule
- bazalka
- olej
- 60 gramů strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
Postup: Očistěnou cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na oleji. Přidejte kousky rajčat, bazalku, následně osolte a opepřete. Duste pomalu, aby rajčata dostatečně změkla. Až se tak stane, rozmixujte je a horkou omáčku nalijte na uvařené makarony. Zbývá už jen posypat parmazánem a pochoutka je hotová.
Špagety s česnekem
Suroviny:
- 200 gramů špaget
- olej
- 5 stroužků česneku
- sůl a pepř
- petržel
- 40 gramů parmazánu
Postup: Špagety uvařte „al dente“. Na oleji orestujte tenké plátky česneku, ochuťte solí a pepřem. Do tohoto základu vložte špagety a pozvolna zamíchejte. Pokrm podávejte sypaný petrželí a sýrem. Nebudete litovat!
Sardinkové nudle
Suroviny:
- 200 gramů nudlí
- olej
- sůl
- 300 gramů rajčat
- 20 gramů cibule
- bazalka
- 1 balení sardinek v oleji
- 2 stroužky česneku
- petržel
- sůl a pepř
Postup: Orestujte cibuli, přidejte rajčata, bazalku, sůl a pepř. Až se rajčata rozdusí, doplňte rozmačkané sardinky bez oleje, lisovaný česnek a doduste. Vše rozmixujte, podle chuti ještě osolte a omáčkou přelijte uvařené nudle. Nasekaná petržel jako chutná ozdoba nesmí chybět!
Masové ravioli
Suroviny:
- 1 balení raviol plněných masem
- sůl
- olej
- petržel
- 2 stroužky česneku
- 60 gramů strouhaného parmazánu
Postup: Ravioli uvařte v osolené vodě podle návodu a nechte je okapat. Na oleji opečte česnek, přihoďte petržel, sůl a dobře promíchejte. Přidejte ravioli, opět zamíchejte, prohřejte a můžete servírovat. Samozřejmě zasněžené parmazánem, jak jinak. Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: