Prostreno.cz

Hovězí svíčková s borůvkovou omáčkou

Takto připravené maso je šťavnaté a omáčka dodá masu skvělou chuť.

08.09.2016 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

606 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. V pánvi opečte maso ze všech stran.
  4. Maso přendejte do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte na velké kusy pokrájenou šalotku, podlijte 400 ml vody, přiklopte a pečte doměkka.
  5. Občas přelévejte vypečenou šťávou nebo dolévejte vodu.
  6. Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.
  7. Šťávu přeceďte do kastrolu, přilijte víno a šťávu z pomeranče.
  8. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a borůvky. Omáčku vařte 15 - 20 minut do zhoustnutí.
  9. Maso nakrájejte a podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    192,40 g
  • Sacharidy:

    107,36 g
    • Cukry:

      57,74 g
  • Tuky:

    98,84 g
  • Vláknina:

    19,00 g

Aktivita pro spálení:

729 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí svíčková s houbami

(15 hlasů)
50min
928 kJ

Hovězí na česneku

(15 hlasů)
2h a 30min
671 kJ

Dušené hovězí plátky

(11 hlasů)
2h a 20min
334 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s borůvkovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba