Prostreno.cz

Hovězí na česneku

Šťavnaté hovězí maso na česneku.

27.07.2016 lentilka
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

671 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Maso osolte, opepřete a důkladně potřete česnekem.
  3. V litinovém hrnci, nebo pekáčku rozškvařte na sádle kostičky slaniny.
  4. Ke slanině přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  5. Vložte maso a z každé strany maso orestujte aby se zatáhlo.
  6. Maso podlijte 400 ml vody, přiklopte a dejte na hodinu a půl péct do trouby.
  7. Občas přelijte vypečenou šťávou, nebo podle potřeby dolijte vodu.
  8. Když je maso měkké, vyjměte ho a dejte stranou.
  9. Hrnec se šťávou postavte na sporák, mouku důkladně rozmíchejte ve 100 ml vody a za stálého míchání nalijte do šťávy. Šťávu povařte 10 minut.
  10. Dochuťte solí a pepřem.
  11. Plátky masa přelité šťávou můžete podávat například s dušeným špenátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    193,05 g
  • Sacharidy:

    35,08 g
    • Cukry:

      8,94 g
  • Tuky:

    149,61 g
  • Vláknina:

    3,31 g

Aktivita pro spálení:

564 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

168

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované steaky hovězí svíčkové

(10 hlasů)
30min
440 kJ

Hovězí guláš s rajčaty

(17 hlasů)
3h a 0min
512 kJ

Hovězí plátky plněné chřestem

(11 hlasů)
60min
580 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí na česneku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba