Prostreno.cz

Grilované špízy z chobotnice

Máte rádi mořské potvůrky, vyzkoušejte grilované špízy z chobotnice s limetkovou zálivkou.

15.09.2016 Mikeš
1h a 15min

45min příprava

30min vaření

575 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku důkladně promíchejte v malé misce.
  2. Plátky chobotnice navlečte na dřevěné, nebo kovové špízy a vložte je do nízké plastové misky.
  3. Mátu promíchejte s citronovou kůrou, citronovou šťávou, jemně nasekaným česnekem, tabascem, cukrem a 3 lžícemi arašídového oleje.
  4. Směsí potřete špízy v misce, misku uzavřete a dejte na minimálně 20 minut do chladu.
  5. Chobotnici grilujte na středně předehřátém grilu doměkka.
  6. Podávejte s limetkovou zálivkou.

TIP:

Chobotnici koupíte jako plátky k přípravě sushi. Pokud koupíte chobotnici celou, je třeba před marinováním očištěnou chobotnici uvařit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,00 g
  • Sacharidy:

    92,47 g
    • Cukry:

      30,19 g
  • Tuky:

    130,61 g
  • Vláknina:

    24,68 g

Aktivita pro spálení:

686 kcal
85

minut jízdy na kole

65

minut běhu

204

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaný lilek

(11 hlasů)
35min
397 kJ

Grilované cukety

(11 hlasů)
35min
703 kJ

Houbový špíz

(12 hlasů)
35min
149 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilované špízy z chobotnice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba