Prostreno.cz

Pikantní zelňačka

Polévka z kysaného zelí s klobásou a feferonkou.

30.09.2016 lentilka
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

324 kJ / 77 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte je zvlášť v osolené vodě.
  2. Zelí pokud je potřeba nakrájejte a dejte vařit do vývaru s bobkovým listem, kmínem a feferonkou.
  3. V polovině vaření přidejte pokrájenou klobásu.
  4. Na sádle orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte mletou, sladkou papriku, mouku a míchejte 2 minuty.
  5. K uvařenému zelí vmíchejte uvařené, scezené, brambory, připravenou jíšku a vařte 10 minut.
  6. Do hotové polévky přidejte prolisovaný česnek a dochuťte tabascem, případně solí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,95 g
  • Sacharidy:

    408,83 g
    • Cukry:

      20,81 g
  • Tuky:

    158,05 g
  • Vláknina:

    64,17 g

Aktivita pro spálení:

359 kcal
44

minut jízdy na kole

34

minut běhu

107

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z artyčoku a pórku

(13 hlasů)
50min
173 kJ

Jemná hrachová polévka

(12 hlasů)
35min
176 kJ

Krémová pórková polévka

(13 hlasů)
55min
233 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní zelňačka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba