Prostreno.cz

Jehněčí v petrželkové krustě

Jehněčí maso v bylinkách s oříšky.

10.10.2016 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

1324 kJ / 316 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V robotu rozmixujte tvrdý chléb na strouhanku.
  2. Přidejte petrželku, jehličky rozmarýnu, oloupaný česnek, oříšky a tymián.
  3. Zapněte na několik sekund, hlídejte, aby vám nevznikla kaše. Do směsi vmíchejte olej.
  4. Maso osolte, opepřete a potřete důkladně připravenou směsí, zabalte do folie a nechte přes noc v lednici.
  5. Troubu předehřejte na 190 °C.
  6. Maso rozbalte a dejte do pekáčku.
  7. Podlijte malým množstvím vody a pečte přikryté v troubě přibližně 50 minut, pak maso odkryjte a dopečte doměkka.

TIP:

Místo piniových oříšků použijte arašídy,nebo jiné ořechy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    370,84 g
  • Sacharidy:

    92,16 g
    • Cukry:

      7,51 g
  • Tuky:

    387,74 g
  • Vláknina:

    20,08 g

Aktivita pro spálení:

891 kcal
111

minut jízdy na kole

84

minut běhu

265

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí špízy

(33 hlasů)
30min
734 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(16 hlasů)
2h a 15min
1048 kJ

Koláč s mletým jehněčím masem

(13 hlasů)
1h a 25min
654 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí v petrželkové krustě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba