Prostreno.cz

Závin plněný uzeným masem

Bramborový závin plněný uzeným masem a špenátem.

09.11.2016 lentilka
1h a 20min

45min příprava

35min vaření

701 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Uvařené brambory sceďte a oloupejte.
  2. Brambory nastrouhejte na pomoučený vál a posypte přibližně ¾ mouky.
  3. Přidejte sůl, vajíčko a dětskou krupičku.
  4. Rukama vše smíchejte a vypracujte měkké nelepící těsto, podle potřeby přisypte mouku.
  5. Troubu předehřejte na 200 °C.
  6. Z těsta vytvarujte bochánek, který rozdělte na dvě části ,z každého kousku vyválejte obdélníkový plát (zhruba půl centimetru silný).
  7. Těsto potřete rozpuštěným máslem, doprostřed rozdělte špenát a nasekané uzené maso.
  8. Zabalte záviny, pomašlujte je rozkvedlaným vejcem a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  9. Pečte do zlatova přibližně 35 minut.
  10. Špenát do náplně: na oleji orestujte nasekanou cibuli a jemně nasekaný česnek, přidejte špenát a míchejte 5 minut. Zavadlý špenát zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Podle chuti osolte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    206,24 g
  • Sacharidy:

    762,53 g
    • Cukry:

      16,94 g
  • Tuky:

    176,94 g
  • Vláknina:

    54,46 g

Aktivita pro spálení:

2684 kcal
335

minut jízdy na kole

255

minut běhu

801

minut uklízení





Podobné recepty

Okurkové rolky

(13 hlasů)
20min
578 kJ

Smažené cuketové plátky

(15 hlasů)
45min
1291 kJ

Gratinovaná rajčata

(8 hlasů)
35min
587 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Závin plněný uzeným masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba