Prostreno.cz

Hovězí maso ve vinné omáčce

Víno dodá hovězímu masu skvělou chuť.

14.11.2016 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

650 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na vyšší špalíčky, osolte, opepřete a orestujte v hrnci na oleji. Orestované maso vyndejte na talíř.
  2. Do stejného hrnce přidejte jemně pokrájenou cibuli, očištěnou, nastrouhanou zeleninu a restujte 5 minut.
  3. K zelenině vložte maso, zalijte vývarem, vínem, posypte citrónovou a pomerančovou kůrou a vařte do změknutí masa.
  4. Měkké maso vyndejte, omáčku propasírujte, přidejte jíšku a šťávu zredukujte na polovinu.
  5. Vložte zpět maso a jen prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    195,24 g
  • Sacharidy:

    85,27 g
    • Cukry:

      17,35 g
  • Tuky:

    186,49 g
  • Vláknina:

    8,50 g

Aktivita pro spálení:

733 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

218

minut uklízení





Podobné recepty

Masové kuličky s petrželkou

(14 hlasů)
45min
1219 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(18 hlasů)
45min
859 kJ

Hovězí špízy

(14 hlasů)
4h a 20min
1022 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso ve vinné omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba