Prostreno.cz

Králík s petrželovou omáčkou

Petržel dodá králičímu masu skvělou chuť.

14.11.2016 Mikeš
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

776 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte a uložte do hrnce, nebo kastrolu s rozehřátým olejem.
  2. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran.
  3. Kolem masa nasypte na větší plátky pokrájenou cibuli, polovinu petrželky – celé snítky, zalijte vínem, přikryjte a na velmi nízkém ohni duste doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte, do kastrolu přidejte smetanu, zbývající petrželku, jíšku a vařte 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    472,85 g
  • Sacharidy:

    60,02 g
    • Cukry:

      20,00 g
  • Tuky:

    204,96 g
  • Vláknina:

    5,30 g

Aktivita pro spálení:

715 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

213

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na bílém víně s hrozny

(12 hlasů)
1h a 50min
690 kJ

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
744 kJ

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
601 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík s petrželovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba