Prostreno.cz

Bábovka

Klasická česká bábovka.

22.11.2016 lentilka
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

1022 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Změklý tuk utřete s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Vmíchejte žloutky, citronovou kůru a šťávu, nastrouhané jablko a postupně přidejte vlažné mléko střídavě s polohrubou moukou, smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zamíchejte do těsta.
  4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 50 - 60 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,46 g
  • Sacharidy:

    607,48 g
    • Cukry:

      315,46 g
  • Tuky:

    169,30 g
  • Vláknina:

    14,70 g

Aktivita pro spálení:

428 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Kokosová rýže

(16 hlasů)
1h a 15min
906 kJ

Plněná kakaová roláda

(15 hlasů)
1h a 5min
1039 kJ

Švestkový crumble

(16 hlasů)
1h a 5min
1175 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba