Prostreno.cz

Chobotnice na červeném víně

Pro milovníky mořských plodů ze středomořské kuchyně.

29.11.2016 Mikeš
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

518 kJ / 123 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Chobotnici uvařte ve vodě do měkka. Pokud máte tlakový hrnec stačí vařit přibližně 25 - 30 minut.
  2. Šalotky překrojte na čtvrtiny a spolu s nakrájeným česnekem nechte zpěnit na oleji, k šalotkám přihoďte během míchání 4 hřebíčky, přidejte uvařenou chobotnici a opečte ji.
  3. Oloupané brambory překrojte na polovinu, oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka a uvařte v jemně osolené vodě.
  4. Uvařenou zeleninu sceďte a dejte do kastrolu, přidejte chobotnici se šalotkou a česnekem, rybí vývar, víno a prohřejte.
  5. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

TIP:

Paličkou na maso můžete maso naklepat a změkčit ho. Vařit se musí déle (podle velikosti 1-1,5 hodiny), nesmíte ji však převařit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    262,03 g
  • Sacharidy:

    645,74 g
    • Cukry:

      81,71 g
  • Tuky:

    177,44 g
  • Vláknina:

    238,38 g

Aktivita pro spálení:

703 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

209

minut uklízení





Podobné recepty

Losos s koriandrem

(16 hlasů)
30min
1102 kJ

Treska zapečená s cuketou

(12 hlasů)
50min
406 kJ

Treska pošírovaná v zeleninovém vývaru

(10 hlasů)
45min
231 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Chobotnice na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba