Prostreno.cz

Vepřové medailonky se špenátem

Vepřová panenka pečená v troubě s řapíkatým celerem a špenátem.

05.01.2017 sun
1h a 30min

45min příprava

45min vaření

537 kJ / 128 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silné plátky, které dlaní lehce naklepejte.
  2. V menší misce prošlehejte metličkou ananasovou šťávu, kukuřičný škrob, olej, sójovou omáčku, chilli omáčku česnek a zázvor.
  3. Plátky masa uložte do zapékací misky, osolte, opepřete a přelijte marinádou, nechte 30 minut marinovat.
  4. Celer nakrájejte na malé kousky a přidejte k masu.
  5. Maso přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20 minut. Podle potřeby podlijte vodou, nebo vývarem.
  6. K masu přidejte špenát a dejte ještě na 10 minut do trouby.
  7. Před podáváním posypte nakrájenou cibulkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    232,10 g
  • Sacharidy:

    85,20 g
    • Cukry:

      28,75 g
  • Tuky:

    112,44 g
  • Vláknina:

    14,65 g

Aktivita pro spálení:

505 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřová panenka se sušenými houbami

(13 hlasů)
1h a 5min
1367 kJ

Vepřové kousky se zeleninou

(12 hlasů)
50min
702 kJ

Maso marinované v pivu

(14 hlasů)
5h a 0min
743 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba