Prostreno.cz

Zvěřinový guláš se žampiony

Zvěřinový guláš s lahodnými žampiony a kořením.

05.01.2017 sun
2h a 20min

20min příprava

2h a 0min vaření

454 kJ / 108 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte a na oleji nechte zesklovatět.
  3. Přidejte vrchovatou lžičku papriky, divoké koření, rajský protlak a krátce promíchejte.
  4. Přidejte kostky masa a maso ze všech stran opečte.
  5. Maso podlijte vývarem a vařte do změknutí. Doba vaření hodně závisí na stáří masa.
  6. Maso podle chuti osolte, přidejte nalámaný chléb, nakrájené žampiony, smetanu a vařte ještě 10 - 15 minut.

TIP:

Divoké koření je ideální pro přípravu zvěřiny nebo pro dušená a pečená masa na víně. Základem koření jsou bobkový list, černý pepř a nové koření v poměru 2:4:1. Někdy se směs doplní sušeným tymiánem, suchými bobulemi jalovce nebo zázvorem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,50 g
  • Sacharidy:

    253,10 g
    • Cukry:

      36,20 g
  • Tuky:

    149,72 g
  • Vláknina:

    97,00 g

Aktivita pro spálení:

108 kcal
13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí špízy s jarní cibulkou

(22 hlasů)
45min
580 kJ

Kotlety ze srnčího masa s houbami

(12 hlasů)
1h a 50min
499 kJ

Srnčí plátky s houbami

(15 hlasů)
50min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zvěřinový guláš se žampiony

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba