Prostreno.cz

Srnčí plátky s houbami

Recept na skvělé plátky ze srnčího masa se žampióny, vhodný i na slavnostnější příležitost.

31.07.2015 lanvin
50min

20min příprava

30min vaření

359 kJ / 85 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Plátky masa potřete olejem, dochuťte solí a pepřem a na rozehřátém rýžovém oleji opečte přibližně 3 - 4 minuty z každé strany.
  2. Dejte na talíř, přikryjte a nechte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte máslo a orestujte nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte na plátky nakrájené houby a míchejte 2 minuty.
  5. Přidejte víno, vývar, tymián, v malém množství rozmíchaný škrob a hořčici. Vařte 10 minut.
  6. Plátky masa podávejte se žampiony.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    164,84 g
  • Sacharidy:

    69,13 g
    • Cukry:

      15,59 g
  • Tuky:

    98,62 g
  • Vláknina:

    16,35 g

Aktivita pro spálení:

416 kcal
52

minut jízdy na kole

39

minut běhu

124

minut uklízení





Podobné recepty

Staročeský zajíc

(10 hlasů)
1h a 45min
742 kJ

Srnčí medailonky

(15 hlasů)
50min
351 kJ

Dušená srnčí kýta na cibuli

(15 hlasů)
2h a 5min
649 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí plátky s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba