Prostreno.cz

Srnčí špízy s jarní cibulkou

Maso z divoké zvěře patří jednoznačně k nejdelikátnějším na trhu, zvěřina jakkoli upravená patří mezi české kulinářské speciality.

30.04.2015 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

394 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Špejle před použitím namočte na 20 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na stejně velké kousky a uložte je do menší misky.
  3. Smíchejte suroviny na marinádu a nalijte ji na maso. Nechte přes noc v chladu marinovat.
  4. Cibulku před grilováním nakrájejte na přibližně 2 - 3 cm kousky (pouze světlou část).
  5. Kousky masa a cibulku navlečte střídavě na předem namočené bambusové špízy.
  6. Rozehřejte gril na vyšší teplotu a maso grilujte přibližně 5 až 7 minut (podle tloušťky masa) z každé strany. Poté při menší teplotě grilujte dalších asi 5 minut.
  7. Hned podávejte s rýži, oblíbenou zeleninou, pomašlované zbývající marinádou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    114,41 g
  • Sacharidy:

    175,93 g
    • Cukry:

      1,52 g
  • Tuky:

    22,03 g
  • Vláknina:

    1,67 g

Aktivita pro spálení:

650 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

194

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí ragú s houbami a brusinkami

(10 hlasů)
1h a 45min
436 kJ

Kančí se šípkovou omáčkou

(7 hlasů)
2h a 30min
543 kJ

Srnčí plátky s omáčkou ze zeleného pepře

(14 hlasů)
35min
1075 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

špejle

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí špízy s jarní cibulkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba