Prostreno.cz

Dýňový džem

Dýňový džem si můžete uvařit i v zimě. Dýně se dají koupit po celý rok.

05.01.2017 sun
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

541 kJ / 129 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky.
  2. Z pomeranče oloupejte kůru, důkladně odstraňte i bílou vnitřní vrstvu slupky a kůru nakrájejte nadrobno.
  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu.
  4. Omytá jablka nakrájejte na kostky.
  5. Vše, kromě cukru dejte do hrnce, přidejte přibližně 60 ml vody a přiveďte k varu. Vařte přibližně 30 minut, nebo do změknutí.
  6. K dýni nasypte cukr a vařte ještě přibližně 15 minut.
  7. Celou skořici vyndejte.
  8. Džem nalijte do horkých, sterilovaných skleniček, dobře uzavřete a nechte vychladnout.
  9. Skladujte v chladu a temnu.

TIP:

Pokud použijete dýni Hokaido, nemusíte ji loupat.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,79 g
  • Sacharidy:

    861,32 g
    • Cukry:

      553,72 g
  • Tuky:

    4,58 g
  • Vláknina:

    168,45 g

Aktivita pro spálení:

799 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinkový džem

(11 hlasů)
55min
626 kJ

Kořeněné švestky v alkoholu

(13 hlasů)
55min
864 kJ

Broskvový džem

(14 hlasů)
55min
783 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pomeranč

47 kcal / 100g
B0,91 g
S11 g
T0,15 g

dýně

26 kcal / 100g
B1 g
S6 g
T0 g

skořice

247 kcal / 100g
B3 g
S80 g
T1 g

zázvor kořen čerstvý

80 kcal / 100g
B1 g
S17 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba