Prostreno.cz

Játra na víně

Vyzkoušejte klasický recept na přípravu jater.

23.01.2017 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

697 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte.
  2. Na olej nasypte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte 1 nakrájenou cibuli, cibuli nechte lehce zesklovatět, pak přidejte játra a na plátky nakrájený česnek.
  3. Promíchejte, zalijte vínem, posypte kmínem a duste přibližně 15 minut, nebo až budou játra hotová.
  4. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podávejte ozdobené cibulí nakrájenou na plátky.

TIP:

Pokud chcete mí hustější šťávu, přidejte do šťávy lžíci instantní jíšky a 5 minut povařte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    204,92 g
  • Sacharidy:

    55,49 g
    • Cukry:

      9,71 g
  • Tuky:

    121,16 g
  • Vláknina:

    4,25 g

Aktivita pro spálení:

599 kcal
74

minut jízdy na kole

57

minut běhu

178

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená vepřová panenka

(14 hlasů)
45min
1057 kJ

Pečené vepřové maso​

(14 hlasů)
1h a 20min
752 kJ

Vepřová kotleta s hořčicí

(11 hlasů)
35min
909 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra na víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba