Prostreno.cz

Dušené zvěřinové kostky

Dušené maso s restovaným celerem a ořechy.

08.02.2017 lanvin
3h a 5min

35min příprava

2h a 30min vaření

943 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 165 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, maso a ze všech stran opečte.
  4. K opečenému masu nasypte nakrájený česnek, poprašte moukou a zarestujte.
  5. Postupně za stálého míchání zalijte vše vínem a vývarem, jemně osolte, opepřete, přidejte jalovec a bobkový list.
  6. Přidejte sušené švestky, přikryjte, dejte do trouby a duste doměkka. Podle druhu a stáří masa přibližně 130 minut.
  7. Celer nakrájejte a spolu s ořechy dejte do hlubší pánve s rozehřátým máslem. Poduste přibližně 5-10 minut.
  8. Maso podávejte s připraveným celerem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    331,47 g
  • Sacharidy:

    1269,23 g
    • Cukry:

      594,36 g
  • Tuky:

    323,93 g
  • Vláknina:

    196,88 g

Aktivita pro spálení:

2119 kcal
264

minut jízdy na kole

201

minut běhu

632

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí špízy s jarní cibulkou

(22 hlasů)
45min
394 kJ

Srnčí plátky s houbami

(15 hlasů)
50min
359 kJ

Jelení guláš

(16 hlasů)
2h a 50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené zvěřinové kostky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba