Prostreno.cz

Jelení guláš

Chuťově výrazný jelení guláš. Guláš si uvařte den předem, ať se pěkně odleží.

03.05.2016 sun
2h a 50min

20min příprava

2h a 30min vaření

506 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na větší kostky.
  2. Jalovec, tymián a bobkový list roztlučte v hmoždíři, přidejte k masu a promíchejte. Nechte uležet v chladu do druhého dne.
  3. Na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku, kmín, nasekanou chilli papričku bez semínek (můžete vynechat), maso a vše orestujte.
  4. Zalijte vínem, osolte, opepřete podle chuti a zvolna duste 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  5. Deset minut před koncem vaření přidejte hrášek.
  6. K měkkému masu vmíchejte brusinky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    206,10 g
  • Sacharidy:

    344,54 g
    • Cukry:

      41,82 g
  • Tuky:

    102,62 g
  • Vláknina:

    104,90 g

Aktivita pro spálení:

778 kcal
97

minut jízdy na kole

74

minut běhu

232

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí medailonky

(16 hlasů)
1h a 30min
963 kJ

Staročeský zajíc

(10 hlasů)
1h a 45min
742 kJ

Srnčí medailonky

(15 hlasů)
50min
351 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hrášek

81 kcal / 100g
B5 g
S14 g
T0,3 g

jelení maso

158 kcal / 100g
B30 g
S0 g
T3 g

nakládané feferonky

30 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T3 g

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jelení guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba