Prostreno.cz

Ryba na kerblíku

Ve staročeské kuchyni byl kerblík přísadou v kynutých tvarohových koláčích. M. D. Rettigová ve své kuchařce dávala přednost studené kerblíkové omáčce k vařenému hovězímu masu. Dříve byl kerblík u nás méně opomíjen. Zkuste si ho připomenout s tímto receptem na candáda na kerblíku.

09.05.2011 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

173 kJ / 41 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte na kousky 6-8 cm. Cibulky našikmo nakrájejte na délku 3 cm. Cukety a cibulky dejte do kastrolu, zalijte vývarem a poduste 5 minut.
  2. Na cukety položte omyté porce candáta. Osolte, posypte lístečky kerblíku (pár snítek si ponechte na dekoraci) přidejte špetku fenyklu, přikryjte a duste 15 minut.
  3. Podávejte s kouskem citrónu.

TIP:

Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,18 g
  • Sacharidy:

    76,12 g
    • Cukry:

      19,08 g
  • Tuky:

    9,33 g
  • Vláknina:

    18,48 g

Aktivita pro spálení:

220 kcal
27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

(24 hlasů)
40min
741 kJ

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
610 kJ

Cejn na zelenině

(11 hlasů)
1h a 25min
520 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

jarní cibulka

32 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,2 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ryba na kerblíku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba