Prostreno.cz

Pikantní majonéza s bazalkou

Majonézu podávejte k masu, grilované zelenině i k rybám.

30.03.2017 sun
15min

15min příprava

2208 kJ / 527 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí.
  2. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, 2 špetky soli a mletý pepř.
  3. Zašlehejte citronovou šťávu.
  4. Olej přidávejte za stálého šlehání do žloutkové směsi, nejdříve po kapkách. Další dejte vždy, když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapejte).
  5. Když se vstřebá všechen olej, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte 3 lístky jemně nasekané bazalky.
  6. Další lístky bazalky nakrájejte na tenké proužky a hotovou majonézu posypte bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,26 g
  • Sacharidy:

    7,50 g
    • Cukry:

      0,73 g
  • Tuky:

    276,23 g
  • Vláknina:

    2,07 g

Aktivita pro spálení:

2870 kcal
358

minut jízdy na kole

273

minut běhu

856

minut uklízení





Podobné recepty

Tymiánová omáčka

(14 hlasů)
20min
318 kJ

Domácí kari majonéza

(15 hlasů)
20min
1705 kJ

Omáčka Marco Polo

(4 hlasů)
45min
568 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní majonéza s bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba