Prostreno.cz

Zelený salát s jahodami

Pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu ty nejlepší.

03.04.2017 lentilka
0min
287 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oddělte větší tmavozelené listy, ze salátu, odstraňte všechny poškozené či zahnědlé a ponechte jen vnitřní část hlávky se světle zelenými listy. Jednotlivé listy dejte do mísy.
  2. K salátu přidejte oprané, osušené listy špenátu.
  3. Avokádo oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a přidejte do mísy.
  4. Pomerančovou šťávu, olej, sůl, sherry ocet a med důkladně prošlehejte v misce metličkou.
  5. Zálivkou pokapejte salát a salát zlehka promíchejte.
  6. Nakonec přidejte nakrájené jahody a vše posypte mandlemi.

TIP:

Mandle můžete nasucho opražit.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,60 g
  • Sacharidy:

    152,22 g
    • Cukry:

      77,90 g
  • Tuky:

    92,13 g
  • Vláknina:

    49,30 g

Aktivita pro spálení:

495 kcal
61

minut jízdy na kole

47

minut běhu

147

minut uklízení





Podobné recepty

Salát s cizrnou

(9 hlasů)
20min
876 kJ

Fenyklový salát

(11 hlasů)
25min
382 kJ

Brokolicový salát

(10 hlasů)
25min
395 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelený salát s jahodami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba