Prostreno.cz

Salát z vařené červené řepy

V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva a lehce navinulá chuť.

05.04.2017 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

262 kJ / 62 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předvařenou řepu koupíte v supermarketu, pokud ne, uvařte ji neoloupanou v osolené vodě.
  2. Vařenou řepu nakrájejte na plátky a dejte ji do misky.
  3. Přidejte segmenty oloupaného pomeranče, lístky bazalky a na tenké plátky nakrájenou cibuli.
  4. V malé misce smíchejte olej, ocet balsamico, pomerančový džus, dijonskou hořčicí a jemně nasekaný česnek. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Zálivkou pokapejte salát, lehce promíchejte, posypte nudličkami pomerančové kůry a hned podávejte.
  6. Pokud máte rádi pikantní, přidejte pár kapek tabasca.

TIP:

Řepu můžete taky jednotlivě zabalit do alobalu a upéct v troubě, pečení trvá přibližně hodinu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,54 g
  • Sacharidy:

    182,10 g
    • Cukry:

      127,93 g
  • Tuky:

    47,63 g
  • Vláknina:

    35,86 g

Aktivita pro spálení:

204 kcal
25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení





Podobné recepty

Zelný salát s rozinkami

(11 hlasů)
30min
340 kJ

Čínské zelí s mrkví

(5 hlasů)
40min
497 kJ

Salát se sýrem tofu

(1 hlasů)
40min
472 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z vařené červené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba