Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Nevýraznému masu dodá skvělou chuť jablečná šťáva a jablka.

12.04.2017 Mikeš
55min

25min příprava

30min vaření

559 kJ / 133 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Panenku nakrájejte na medailonky.
  2. Ve velké misce rozšlehejte jablečnou šťávu s kukuřičným škrobem. Přidejte javorový sirup, ocet, hořčici, pepř, skořici, nové koření a šlehejte metličkou, až se vše spojí.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej.
  4. Na oleji opečte z obou stran dozlatova a doměkka vepřové medailonky.
  5. Hotové medailonky dejte na talíř a přikryjte je alobalem.
  6. Na stejnou pánev nalijte připravenou jablečnou šťávu a přiveďte ji k varu. Míchejte přibližně 2 minuty.
  7. Stáhněte přívod tepla na minimum, do šťávy vložte jablka nakrájená na klínky a za stálého míchání duste 4-5 minut. Jablka se nesmí rozvařit.
  8. K jablkům vložte medailonky, lehce promíchejte a můžete podávat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    183,32 g
  • Sacharidy:

    179,01 g
    • Cukry:

      107,87 g
  • Tuky:

    87,79 g
  • Vláknina:

    14,34 g

Aktivita pro spálení:

602 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

179

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené vepřové nudličky

(12 hlasů)
1h a 15min
757 kJ

Vepřové kotlety s mangem

(12 hlasů)
50min
746 kJ

Kotlety se švestkami

(12 hlasů)
55min
891 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba