Prostreno.cz

Zeleninová polévka s hermelínem

Krémová květáková polévka ve francouzském stylu, podávána s kousky hermelínu.

03.05.2017 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

271 kJ / 64 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák rozdělený na růžičky dejte do hrnce, zalijte vodou, přidejte hořčici, podle chuti osolte (nebo přidejte sypké ochucovadlo) a vařte na mírném ohni 20 minut, nebo dokud květák nezměkne.
  2. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  3. Do polévky nalijte smetanu, podle chuti přidejte pepř a polévku nechte projít varem.
  4. Do polévky vložte na nudličky nakrájený hermelín a hustě posypte nasekanou pažitkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,75 g
  • Sacharidy:

    27,91 g
    • Cukry:

      14,70 g
  • Tuky:

    85,70 g
  • Vláknina:

    5,05 g

Aktivita pro spálení:

179 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z rebarbory s jahodami

(6 hlasů)
25min
106 kJ

Polévka s houbami shiitake

(5 hlasů)
50min
188 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

hořčice

66 kcal / 100g
B4 g
S5 g
T6 g

sýr hermelín

330 kcal / 100g
B20 g
S0,5 g
T27 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s hermelínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba