Prostreno.cz

Jarní tuňák

Netradiční spojení ryby a rebarbory, vyzkoušejte lahodnou chuť.

21.05.2011 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

555 kJ / 132 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na pánev se 3 lžícemi oleje vložte překrojené šalotky, přidejte cukr a orestujte, přidejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, petrželku, můžete přidat pár lžiček vody.
  2. Restujte, až je rebarbora napůl měkká. Sundejte z ohně. Pokud máte pánev, kterou lze vložit do trouby, nechte rebarboru na pánvi, pokud ne, přeložte do zapékací mísy.
  3. Na rebarboru položte osolené a opepřené filety. Pokapejte olejem a vložte do trouby pod rozehřátý gril na 15 minut. Podávejte s rýží.

TIP:

Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plus je mimo jiné i nízký počet kostí, které u dalších druhů od konzumace lidi často odrazují. V tomto případě jsou navíc velké a snadno odstranitelné.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,49 g
  • Sacharidy:

    145,22 g
    • Cukry:

      74,30 g
  • Tuky:

    94,54 g
  • Vláknina:

    24,35 g

Aktivita pro spálení:

915 kcal
114

minut jízdy na kole

87

minut běhu

273

minut uklízení





Podobné recepty

Tuňák s rajčaty a kapary

(13 hlasů)
25min
366 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
712 kJ

Rychlý tuňákový salát

(36 hlasů)
10min
577 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sekaná

320,24 kcal / 100g
B13,4 g
S8,2 g
T20,7 g

hnědý cukr

380 kcal / 100g
B0 g
S98 g
T0 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní tuňák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba