Prostreno.cz

Tuňák s rajčaty a kapary

Jemně pikantní rajčatová omáčka s kapary se perfektně hodí k tuňákovi i mečounovi. Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

25min

10min příprava

15min vaření

366 kJ / 87 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Tuňáka osolte z obou stran.
  2. V mělkém hrnci osmahněte na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendejte ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl.
  3. Do hrnce po tuňákovi přidejte cibuli a česnek, osmahněte, přiklopte a na velmi mírném ohni pomalu duste asi 10 minut. Zvyšte plamen, podle nálady přidejte rajčata nebo rajčatové pyré, petrželku, ocet a okapané kapary. Vařte 5 minut, poté přidejte rybí vývar a podle chuti dosolte.
  4. Tuňáka položte na zeleninovou směs, zakryjte a prohřívejte ještě asi 5 minut.
  5. Tuňáka podávejte přelitého rajčatovou směsí.

TIP:

Místo loupaných rajčat vyzkoušejte Heinz Tomato Frito - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    183,81 g
  • Sacharidy:

    36,78 g
    • Cukry:

      16,06 g
  • Tuky:

    39,20 g
  • Vláknina:

    8,42 g

Aktivita pro spálení:

307 kcal
38

minut jízdy na kole

29

minut běhu

91

minut uklízení





Podobné recepty

Salát s tuňákem

(16 hlasů)
20min
515 kJ

Tuňák s chřestem

(21 hlasů)
20min
444 kJ

Jarní tuňák

(7 hlasů)
45min
555 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

vinný list

93 kcal / 100g
B5 g
S17 g
T2 g

loupaná rajčata

18 kcal / 100g
B1,2 g
S3 g
T0,5 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňák s rajčaty a kapary

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba