Prostreno.cz

Hrušková povidla

Voňavá dobrota našich babiček.

10.08.2016 Mikeš
1h a 35min

35min příprava

60min vaření

498 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců i stopek a pokrájejte na menší kousky. V hrnci je podlijte 100 ml vody a pod pokličkou rozvařte; trvá to asi 20 minut.
  2. Přimíchejte cukr, hřebíček, ocet, vanilkový cukr a přendejte do pekáče.
  3. Přikryjte a duste v troubě předehřáté na 170 °C do zhoustnutí.
  4. Vmíchejte rum, promíchejte a horké naplňte do sklenic, zavíčkujte a buď převraťte, nebo sterilujte 30 minut při 80 °C.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,62 g
  • Sacharidy:

    923,32 g
    • Cukry:

      771,54 g
  • Tuky:

    4,42 g
  • Vláknina:

    75,66 g

Aktivita pro spálení:

624 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Angreštový džem

(18 hlasů)
45min
551 kJ

Meruňkový džem

(18 hlasů)
50min
584 kJ

Džem s karotkou

(12 hlasů)
40min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

vanilkový cukr

400 kcal / 100g
B0,35 g
S99 g
T0,11 g

hřebíček

274 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

rum

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

třtinový cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S99 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušková povidla

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba