Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Jemná, velmi chutná polévka z bílého chřestu.

02.06.2017 sun
50min

20min příprava

30min vaření

252 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte, pokud má chřest zdřevnatělé konce, odkrojte je. Chřest nakrájejte na kousky.
  2. 3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a nakrájenou cibulku lehce orestujte.
  3. Přidejte nakrájený chřest, promíchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi dvacet minut, nebo až je chřest měkký.
  4. Vyjměte několik kousků chřestu a polévku rozmixujte, pak do polévky vložte zpět kousky chřestu.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou.
  6. Lžíci chladného másla vložte do polévky a polévku promíchejte. Polévku už nevařte.

TIP:

Polévku můžete ozdobit tenkými plátky zeleného chřestu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,88 g
  • Sacharidy:

    132,04 g
    • Cukry:

      8,73 g
  • Tuky:

    113,62 g
  • Vláknina:

    5,00 g

Aktivita pro spálení:

192 kcal
24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z mletého krůtího masa

(2 hlasů)
45min
242 kJ

Jemná cuketová polévka

(2 hlasů)
50min
268 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(1 hlasů)
1h a 5min
248 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba