Prostreno.cz

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety pečené s rajčaty, brambory a olivami.

22.06.2017 sun
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

718 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky, nebo pekáčku nasypte nasekaná rajčata, na rajčata oloupané, nakrájené brambory a zeleninu lehce osolte.
  3. V pánvi s těžkým dnem, na rozehřátém oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Cibuli a česnek vyndejte děrovanou lžící na talíř a na stejné pánvi orestujte z obou stran kotlety. Podle potřeby přidejte olej.
  5. Opečené kotlety osolte, opepřete, položte je do zapékací misky na rajčata a brambory, posypte je připravenou cibulí, zalijte vínem, posypte kořením, přidejte bobkový list, přikryjte a pečte v troubě dokud nejsou kotlety měkké.
  6. Před koncem pečení přidejte olivy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    242,78 g
  • Sacharidy:

    380,16 g
    • Cukry:

      25,63 g
  • Tuky:

    292,46 g
  • Vláknina:

    105,41 g

Aktivita pro spálení:

1266 kcal
158

minut jízdy na kole

120

minut běhu

377

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotletky

(3 hlasů)
2h a 0min
1550 kJ

Jehněčí pečené v alobalu

1h a 40min
1736 kJ

Pečená jehněčí kýta

(4 hlasů)
2h a 55min
1015 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba