Prostreno.cz

Dýňový džem

Z dýně se dá připravit luxusní džem. Dýňový džem s jablky je skvělý nejen ke studenému masu, sýrům, ale pochopitelně i k toustům k snídani.

12.07.2017 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

717 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni zbavenou semínek nakrájejte na menší kousky. Hokaido loupat nemusíte.
  2. Oloupaná jablka nakrájejte na malé kostičky.
  3. Dýni a jablka nasypte do hrnce, zalijte vodou, přidejte špetku soli, celou skořici a vařte, až dýně změkne a voda se částečně odpaří.
  4. Dýni můžete rozmačkat vidličkou, nebo nechat kousky.
  5. K dýni přidejte cukr, citrónovou a pomerančovou šťávu a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí.
  6. Vyndejte celou skořici a džem naplňte do čistých, vypařených sklenic, do každé přidejte lžíci rumu a jeden badyán.
  7. Skleničky uzavřete a otočte dnem vzhůru.

TIP:

Při použití třtinového cukru bude mít džem tmavší barvu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    120,36 g
  • Sacharidy:

    1532,40 g
    • Cukry:

      1053,00 g
  • Tuky:

    93,06 g
  • Vláknina:

    170,70 g

Aktivita pro spálení:

1728 kcal
216

minut jízdy na kole

164

minut běhu

515

minut uklízení





Podobné recepty

Jablka s badyánem

(15 hlasů)
20min
617 kJ

Kompot ze sušeného ovoce

(11 hlasů)
60min
489 kJ

Dýňový džem

(10 hlasů)
1h a 25min
541 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba