Prostreno.cz

Rizoto se sušenými houbami a limetkou

Rizoto můžete podávat studené, jako salát, nebo teplé jako přílohu.

01.08.2017 Mikeš
1h a 45min

45min příprava

60min vaření

475 kJ / 113 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby namočte na 30 minut do vody. Pak houby povařte přibližně 20minut.
  2. Houby sceďte a velmi jemně nasekejte.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  4. Rýži dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou a přidejte nasekanou mátu.
  5. Na másle orestujte na malé kousky nakrájenou citronovou trávu, přidejte houby, zázvor a 5 minut poduste.
  6. Rýži podávejte s připravenými houbami a kouskem limetky.

TIP:

Pokud vám zbude vařené, nebo dušené kuřecí maso, můžete ho přidat do rizota.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,38 g
  • Sacharidy:

    340,84 g
    • Cukry:

      3,29 g
  • Tuky:

    26,93 g
  • Vláknina:

    15,60 g

Aktivita pro spálení:

448 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

133

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí čtvrtky s houbami

(2 hlasů)
1h a 35min
685 kJ

Vepřové kostky na žampionech

(5 hlasů)
1h a 50min
618 kJ

Vepřové nudličky ve smetanové omáčce

(3 hlasů)
1h a 10min
677 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rybí omáčka

70 kcal / 100g
B10 g
S1 g
T0 g

Hrubá mouka

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

čerstvá máta

70 kcal / 100g
B3 g
S14 g
T0 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto se sušenými houbami a limetkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba