Prostreno.cz

Čatní z lilku

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám.

29.08.2017 lentilka
60min

30min příprava

30min vaření

685 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, řapíkatý celer a lilek nakrájejte na menší kostičky.
  2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Oříšky nasucho opražte na pánvi, pak je nasekejte nadrobno.
  4. Rozinky podle potřeby pokrájejte.
  5. Na oleji zvolna orestujte cibuli, celer a zázvor. Po 5 minutách vmíchejte nakrájený lilek a duste 10 minut.
  6. Směs dochuťte cukrem, octem a kari kořením.
  7. Vmíchejte rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky, přidejte vodu a za stálého míchání povařte 10 minut.
  8. Nakonec směs podle chuti osolte a okořeňte koriandrem a pepřem.
  9. Lilkové čatní můžete podávat také teplé s rýží nebo pečivem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,49 g
  • Sacharidy:

    261,00 g
    • Cukry:

      131,57 g
  • Tuky:

    152,90 g
  • Vláknina:

    34,04 g

Aktivita pro spálení:

605 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
45min
421 kJ

Cuketové čatní

(4 hlasů)
3h a 0min
764 kJ

Grilovaná dýně

(4 hlasů)
40min
719 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čatní z lilku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba