Prostreno.cz

Medový koláč s čokoládovou polevou

Skvělý koláč vonící medem s pomerančovou kůrou.

04.10.2017 lanvin
1h a 30min

45min příprava

45min vaření

1319 kJ / 315 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mléko jen lehce zahřejte, přidejte med, máslo a míchejte až se mléko s medem a máslem spojí (NEVAŘTE).
  2. Nechte vychladnout.
  3. Vejce a cukr vyšlehejte do světlého krému.
  4. Do krému postupně vmíchejte medovou směs, prosetou mouku s kypřícím práškem, zázvor a nakonec drobně nasekanou pomerančovou kůru.
  5. Těsto nalijte na vyšší, menší plech (nejlépe 20x30 cm) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 35-40 minut. Na první polovinu pečení je dobré koláč přikrýt například alobalem.
  6. Koláč nechte vychladnou, pak potřete polevou a ozdobte půlkami kandovaných třešní.
  7. Polevu připravte z rozpuštěné čokolády vymíchané s máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    148,21 g
  • Sacharidy:

    1871,87 g
    • Cukry:

      1350,51 g
  • Tuky:

    352,26 g
  • Vláknina:

    47,60 g

Aktivita pro spálení:

1094 kcal
136

minut jízdy na kole

104

minut běhu

326

minut uklízení





Podobné recepty

Tvarohový pohár

(14 hlasů)
25min
1071 kJ

Chlebíček s ořechy a datlemi

(3 hlasů)
1h a 25min
1094 kJ

Koláč s kousky čokolády

(11 hlasů)
1h a 5min
1485 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Medový koláč s čokoládovou polevou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba