Prostreno.cz

Hovězí maso s pepřovou omáčkou

Dušené hovězí maso s omáčkou ze zeleného pepře.

05.10.2017 lentilka
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

690 kJ / 164 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené maso a maso orestujte ze všech stran.
  2. Maso podlijte vodou, přidejte kostku vývaru, koření, bobkový list a přikryté duste doměkka.
  3. Na másle nechte zpěnit oloupané, nakrájené šalotky.
  4. Přidejte vývar, brandy, nebo vodku a vařte až se vývar zredukuje na polovinu.
  5. K vývaru přilijte smetanu, přidejte zelený pepř, jíšku a vařte 10 minut. Podle chuti osolte.
  6. Maso podávejte s omáčkou.

TIP:

Abyste nemuseli vyndávat koření po kuličce, použijte sítko na vaření koření, nebo k tomu určený sáček.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    248,09 g
  • Sacharidy:

    508,94 g
    • Cukry:

      39,18 g
  • Tuky:

    292,50 g
  • Vláknina:

    135,90 g

Aktivita pro spálení:

1290 kcal
161

minut jízdy na kole

122

minut běhu

385

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí kostky dušené s mrkví

(1 hlasů)
2h a 0min
546 kJ

Hovězí s perlovou cibulkou

(1 hlasů)
2h a 0min
611 kJ

Karbanátky z hovězího masa s houbovou omáčkou

(4 hlasů)
1h a 30min
708 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s pepřovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba