Prostreno.cz

Králík dušený na bílém víně se zeleninou

Králičí maso je dietní, zelenina je zdravá. Je to skvělá kombinace.

06.10.2017 Mikeš
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

682 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného králíka naporcujte, osolte a obalte v mouce.
  2. V kastrolu na oleji maso ze všech stran opečte. Opečené maso vyndejte na talíř.
  3. Do stejného kastrolu podle potřeby přidejte olej.
  4. Pak přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou papriku a oloupaný, nakrájený česnek a vše jemně osolte.
  5. Na zeleninu položte opečené porce králíka.
  6. Králíka podlijte vínem, vývarem, přidejte snítky rozmarýnu, kuličky pepře, bobkový list a duste přikryté doměkka.
  7. Přibližně 20 minut před dokončením přidejte k masu očištěné, nakrájené houby.
  8. Před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    531,60 g
  • Sacharidy:

    610,86 g
    • Cukry:

      34,05 g
  • Tuky:

    200,73 g
  • Vláknina:

    190,74 g

Aktivita pro spálení:

1024 kcal
128

minut jízdy na kole

97

minut běhu

305

minut uklízení





Podobné recepty

Králík na bílém víně

(6 hlasů)
1h a 45min
667 kJ

Králičí karbanátky

(11 hlasů)
1h a 40min
891 kJ

Králík s petrželovou omáčkou

(24 hlasů)
1h a 50min
776 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

lesní ovoce

57 kcal / 100g
B1 g
S14 g
T0,7 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík dušený na bílém víně se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba