Prostreno.cz

Zelné závitky plněné zeleninou

Jiná varianta zelných závitků, které namísto rýže s masem naplňte zeleninou.

09.10.2017 sun
30min

30min příprava

399 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelné listy a na delší nudličky nakrájenou, očištěnou mrkev vložte na 2-3 minuty do vařící osolené vody, zeleninu sceďte a nechte vychladnout.
  2. 2 listy zelí, papriku a pórek nakrájejte na tenké proužky.
  3. Zeleninu rovnoměrně rozdělte na zelné listy a listy zabalte.
  4. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte 6 lžic teriyaki omáčky, 120 ml vývaru, nasekaný česnek a promíchejte.
  6. Do omáčky vložte připravené závitky a přikryté duste přibližně 15-20 minut.
  7. Podávejte se zbývající teriyaki omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,14 g
  • Sacharidy:

    248,24 g
    • Cukry:

      25,98 g
  • Tuky:

    83,62 g
  • Vláknina:

    126,81 g

Aktivita pro spálení:

373 kcal
46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

111

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí závitky

(7 hlasů)
1h a 10min
626 kJ

Vepřové závitky s křenem

(9 hlasů)
1h a 10min
1413 kJ

Hovězí závitky

(22 hlasů)
2h a 5min
687 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zelné závitky plněné zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba