Prostreno.cz

Marocké jehněčí

S čerstvým jehněčím masem se dají dělat divy. K masu v orientální úpravě si nalijte silnější suché červené víno. Jehněčí maso si dopřejte nejen o velikonocích a slavnostní příležitosti.

11.10.2017 lentilka
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a orestujte ze všech stran na oleji.
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. Orestované maso nasypte do pekáčku, přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, koření, skořici, citronovou kůru, med, zalijte vývarem, pomerančovou šťávou, promíchejte a pečte v troubě 50 minut.
  4. K masu přidejte meruňky, mandle, nakrájenou, neoloupanou hrušku, dejte zpět do trouby a pečte doměkka. Doba pečení hodně závisí na kvalitě masa.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    332,93 g
  • Sacharidy:

    349,24 g
    • Cukry:

      131,98 g
  • Tuky:

    359,14 g
  • Vláknina:

    109,14 g

Aktivita pro spálení:

937 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

279

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotletky

(3 hlasů)
2h a 0min
1550 kJ

Jehněčí pečené v alobalu

1h a 40min
1736 kJ

Pečená jehněčí kýta

(4 hlasů)
2h a 55min
1015 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marocké jehněčí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba