Prostreno.cz

Telecí maso dušené se zeleninou

Jemné telecí maso dušené v červeném víně se šalotkou.

18.10.2017 lanvin
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

659 kJ / 157 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky. Šalotku oloupejte.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka.
  3. Na oleji orestujte maso, posypte ho paprikou a promíchejte.
  4. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte skořici, bobkový list, nakrájený česnek, vinný ocet a tymián. Duste doměkka.
  5. V polovině dušení přidejte k masu mrkev, šalotku, rajčatový protlak, podle chuti osolte a opepřete.
  6. K měkkému masu vmíchejte studené máslo.
  7. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    318,72 g
  • Sacharidy:

    430,56 g
    • Cukry:

      24,23 g
  • Tuky:

    164,90 g
  • Vláknina:

    172,04 g

Aktivita pro spálení:

846 kcal
105

minut jízdy na kole

80

minut běhu

252

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí kostky s houbami

(14 hlasů)
1h a 25min
601 kJ

Zapečené mleté telecí maso

(13 hlasů)
1h a 30min
775 kJ

Plněné telecí plátky

(10 hlasů)
1h a 25min
1121 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí maso dušené se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba