Prostreno.cz

Zapečené mleté telecí maso

Telecí maso zapečené pod listovým těstem.

23.01.2017 Mikeš
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

775 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte olej, na kterém nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte maso, jemně nasekaný česnek, rajčatový protlak, víno, bobkový list a rozlomenou skořici.
  3. Podle chuti osolte, opepřete a duste zvolna 20 minut.
  4. Odstraňte skořici, bobkový list a maso nechte mírně vychladnout.
  5. Do masa vmíchejte nasekanou petrželku.
  6. Do vymazaného pekáčku dejte maso a pomocí stěrky zarovnejte.
  7. Na maso rozložte rajčata nakrájená na silnější plátky a vše posypte sýrem.
  8. Listové těsto rozválejte a maso přikryjte.
  9. Povrch těsta potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
  11. Na první polovinu pečení pekáček přikryjte třeba alobalem, aby se těsto moc nespálilo.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    355,16 g
  • Sacharidy:

    326,27 g
    • Cukry:

      17,85 g
  • Tuky:

    222,36 g
  • Vláknina:

    132,16 g

Aktivita pro spálení:

760 kcal
95

minut jízdy na kole

72

minut běhu

226

minut uklízení





Podobné recepty

Masové kuličky s petrželkou

(14 hlasů)
45min
1219 kJ

Karbanátky z hovězího masa

(14 hlasů)
1h a 15min
1212 kJ

Karbanátky z vepřového masa

(14 hlasů)
2h a 30min
928 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté telecí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba