Prostreno.cz

Plzeňský guláš

K dokonalosti vyladěný guláš bude chutnat s chlebem stejně jako s knedlíkem, nebo těstovinou.

20.10.2017 sun
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli spolu s masem orestujte na sádle. Posypte mletou paprikou a ještě krátce orestujte.
  3. Maso osolte, přidejte rajský protlak, pepř, kmín a podlijte vodou. Za občasného promíchání duste přikryté do poloměkka.
  4. Když je maso poloměkké, maso děrovanou lžící vyndejte na talíř a vyduste šťávu na tuk, zaprašte moukou a přibližně 2 minuty míchejte.
  5. Podlijte pivem, chvíli míchejte, vložte zpět maso, přidejte nasekaný česnek a duste doměkka. Pokud je třeba podlijte malým množstvím vody.
  6. K měkkému masu přidejte nakrájenou klobásu, guláš posypte majoránkou a jen prohřejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    220,92 g
  • Sacharidy:

    120,22 g
    • Cukry:

      30,68 g
  • Tuky:

    180,25 g
  • Vláknina:

    18,87 g

Aktivita pro spálení:

810 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

241

minut uklízení





Podobné recepty

Mleté hovězí maso s pórkem

(5 hlasů)
1h a 15min
1102 kJ

Sekaná pečená se zeleninou

(7 hlasů)
1h a 35min
889 kJ

Hovězí svíčková po asijsku

(6 hlasů)
40min
820 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plzeňský guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba