Prostreno.cz

Krémová, smetanová polévka z topinambur

V hlízách topinamburu je obsažen kvalitní olej, vláknina, aminokyseliny, vitamín C a další vitamíny, draslík a především inulin. Ten je vhodný nejen pro diabetiky.

08.01.2018 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

230 kJ / 54 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hlízy topinambur důkladně vydrhněte kartáčkem, nebo je oloupejte a nakrájejte je na kousky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Zalijte teplým vývarem, vínem, přidejte topinambury a vařte, až jsou topinambury měkké.
  4. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.

TIP:

Chuť hlíz je velmi jemná i za syrova, nastrouhané nebo nakrájené na plátky se přidávají do salátů, vaří se jako příloha, mohou se opékat nebo jimi lze nahradit v polévkách brambory.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,13 g
  • Sacharidy:

    190,09 g
    • Cukry:

      60,12 g
  • Tuky:

    57,63 g
  • Vláknina:

    8,16 g

Aktivita pro spálení:

230 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Rybí polévka

(4 hlasů)
35min
379 kJ

Pórkový krém s řapíkatým celerem

(7 hlasů)
50min
166 kJ

Kuřecí polévka s dýni

(2 hlasů)
1h a 20min
200 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krémová, smetanová polévka z topinambur

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba