Prostreno.cz

Rybí polévka

Tradiční rybí polévka by na štědrovečerním stole neměla chybět. Základem je kvalitní rybí vývar. Tento recept je ze Skandinávské kuchyně.

09.11.2017 lentilka
35min

35min příprava

379 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybí hlavy a rybí odřezky povařte ve 2 litrech osolené vody spolu s kořením, vývar sceďte a maso oberte. Pokud se při vaření vytvoří na povrchu pěna, odstraňte ji lžící.
  2. Brambory dobře omyjte a nakrájejte je na větší kousky.
  3. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 l rybího vývaru, vínem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do misky odeberte naběračku vývaru, přidejte žloutky a vyšlehejte je s vývarem.
  5. Za stálého míchání přidejte vyšlehané žloutky do polévky.
  6. Polévku zjemněte smetanou, přidejte obrané maso a kopr. Vařte 5 minut.
  7. Dochuťte muškátovým oříškem a tymiánem.

TIP:

Ve Skandinávii používají v některých regionech místo smetany syrovátku, nebo podmáslí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    226,03 g
  • Sacharidy:

    344,93 g
    • Cukry:

      24,51 g
  • Tuky:

    200,91 g
  • Vláknina:

    101,38 g

Aktivita pro spálení:

524 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

156

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka s rýží

(4 hlasů)
1h a 10min
331 kJ

Kari čočková polévka

(7 hlasů)
50min
199 kJ

Čínská kuřecí polévka

(5 hlasů)
1h a 5min
252 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

brambory

77 kcal / 100g
B2 g
S17 g
T0,36 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

rybí filety

90 kcal / 100g
B20 g
S0,1 g
T1 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba